donderdag 11 juni 2009

Het aangezicht van liefde.



Liefde is een zijnstoestand en geen projectie van een teder gevoel t.a.v. een mens of dier.Liefde is het wezenlijke,dat de menselijke spiritualiteit behelst en de energie die het bewustzijn aanstuurt,verlicht en het menszijn optilt uit het illusoire isolement en bevrijdt uit de donkere spelonken van liefdeloosheid.De liefdesenergie is alom aanwezig en loodst een mens door de heuvels en dalen van het aardse leven.De liefdesenergie voedt ons denken,beïnvloedt onze keuzes en laat ons hechten aan het leven op aarde.De liefdesenergie bindt ons aan de rol die wij op aarde spelen en herinnert ons aan de materialisatie die wij als lichtwezens hebben ondergaan.Liefde verbindt ons met liefde en maakt ons bewust van de onderlinge verbondenheid.Liefde behoedt het bestaan en vecht tegen liefdeloosheid. Liefde geeft ons vrijheid,mededogen,gelukzaligheid en begrip voor de ander. Liefde is in al onze lichaamcellen aanwezig en creëert gezondheid in lichaam en geest.In ons spraakgebruik betekent liefde,de diepe genegenheid of toewijding voor de ander,soms een dier of een principiële zaak,een ding of omgeving waarin de persoon die liefde voelt zich prettig voelt.Ik beschouw liefde als de belangrijkste energie die de mens bij zich draagt en zijn bestaan mogelijk maakt in het kosmische gebeuren.Liefde is de vlammende fakkel van hartstocht,de empathie,het eindeloze geduld,het ego overstijgende,het mededogen,het bewustzijn van onze verbondenheid en het geloof in de ander als een variabele vorm van jezelf.
Liefde is het enige dat telt in het menselijk leven.Als we nu het aangezicht van liefde willen zien kunnen we onze ogen gesloten houden en hoeven we alleen maar aan liefde te denken om liefde te zijn.

J.J.v.Verre/2001.

1 opmerking:

Anoniem zei

Ik ben het geheel eens met uw opvattingen omtrent liefde.Liefde is een zijnstoestand,net zoals gelukkig zijn en geen voldoening van de ik-gedachte die voorwaarden wil scheppen.

Cees v.Beveren,Amsterdam