zaterdag 3 augustus 2024

Onzichtbare entiteit.

 

                                                          -AI creatie 2-8-2024



Onzichtbare entiteiten zijn een fascinerend onderwerp dat vaak voorkomt in spirituele en paranormale discussies. De volgende punten zijn van belang omtrent onzichtbare entiteiten:

-Definitie: Onzichtbare entiteiten kunnen worden omschreven als wezens of energieën die niet fysiek zichtbaar zijn voor de meeste mensen. Dit kunnen geesten, natuurwezens, engelen, of andere spirituele wezens zijn. Ik vraag me hierbij af of we de definitie niet beter kunnen vereenvoudigen tot de volgende gewaagde hypothese: Onzichtbare entiteiten zijn gecodeerde energiepartikels.

-Ervaringen: Sommige mensen, vooral degenen die als hooggevoelig worden beschouwd, melden dat ze deze entiteiten kunnen voelen of waarnemen. Dit kan variëren van een gevoel van aanwezigheid tot het daadwerkelijk zien of horen van deze energieën.

-Bescherming: Er zijn verschillende methoden die mensen gebruiken om zichzelf te beschermen tegen negatieve entiteiten. Dit kan variëren van spirituele rituelen, zoals het branden van salie, tot het gebruik van beschermende kristallen.

-Kinderen en entiteiten: Het komt regelmatig voor dat kinderen onzichtbare vriendjes hebben, die soms als entiteiten worden beschouwd. Als deze vriendjes een negatieve invloed hebben, kan dit wijzen op de aanwezigheid van een negatieve entiteit.

Geesten worden vaak gezien als de energieën van overleden mensen of dieren die nog niet hun rust hebben gevonden of nog niet beseffen dat ze overleden zijn. Soorten van beschreven geesten:

-Orbs: Dit zijn lichtgevende of doorschijnende bollen die vaak op foto’s zichtbaar zijn. Ze worden soms beschouwd als een eerste fase van een verschijning van een geest.

-Interactieve Persoonlijkheden: Deze energieën proberen te communiceren door middel van geluiden, geuren of zelfs door te communiceren dat als praten wordt ervaren. Ze behouden vaak hun uiterlijk en persoonlijkheid van toen ze nog niet waren overleden.

-Poltergeists: Ook wel klopgeesten genoemd, deze entiteiten maken zich kenbaar door het manipuleren van objecten en het veroorzaken van geluiden. Deze energieën worden vaak geassocieerd met negativiteit. Het omgooien van objecten zonder zichtbare oorzaak, knipperende lichten of spontane branden. Vele poltergeist gevallen zijn beschreven, zoals het Rosenheim-geval in Duitsland, de Enfield Poltergeist in Noord-Londen, in de USA en Japan. Enkele gevallen zijn verfilmd. Het woord poltergeist komt uit het Duits en betekent letterlijk “rumoerige geest”. Hoewel een gecodeerde energie of bovennatuurlijke entiteit die fysieke verstoringen kan veroorzaken tot de mogelijkheden behoort, zijn er nog vele sceptici die van mening zijn dat poltergeist activiteiten het resultaat zijn van hoaxes, aandacht zoekend gedrag of psychologische factoren, zoals onderdrukte emoties. Ook een mogelijke milieu invloed wordt genoemd, waarbij een natuurlijke oorzaak, zoals geluiden van buitenaf of structurele bewegingen van een huis, verantwoordelijk kunnen zijn geweest voor de waargenomen verschijnselen. Toch zijn er in de gepubliceerde rapporten van betrouwbare gezagsdragers veel onverklaarde gebeurtenissen te lezen. Gebeurtenissen die vaak zoveel impact op iemand hebben gehad, dat daardoor hun levensfilosofie totaal veranderde. Een nuchter mens zal niet meteen denken aan een onzichtbare kracht, maar eerder aan een fysieke oorzaak. Maar als een nuchter mens zo’n gebeurtenis zelf heeft ervaren, voelt hij tegelijkertijd de spirituele energie en zal hij of zij weten dat er geen gewone fysieke kracht aan het werk is. Dat geldt niet alleen voor deze onverklaarde gebeurtenissen maar ook voor NDE (near death experience) en andere ervaringen die een extreme stress- of traumatische situatie met zich meebrengen.

Als een onzichtbare spirituele entiteit te vergelijken is met een gecodeerd energie pakketje, hoe wordt dan zoiets bestuurd? Deze vraag kan niet direct worden beantwoord, maar wel worden uitgelegd wat de geprogrammeerde mogelijkheden zijn. Met een gecodeerd energie pakketje bedoel ik een vorm van elektromagnetische energie die is opgebouwd uit een wiskundige berekening, welke zich uiteindelijk zelf stuurt door interactie met de ontvanger. Deze ontvanger logt in en het bewustzijn van de ontvanger ervaart de informatie welke in de onzichtbare entiteit wiskundig is gecodeerd. Je zou het een beetje kunnen vergelijken met de white paper van Bitcoin op de blockchain. Hoe Bitcoin zich zou kunnen ontwikkelen was in die code al bedacht en interfereerde met de menselijke geest, waarbij een klein zaadje een gigantische kapitaalstroom op gang kon brengen. De vergelijking gaat natuurlijk niet helemaal op. Maar het initiëren van iets wereldwijd kan als geïsoleerde gedachte zijn geboren, waarbij ook die gedachte als basis een gecodeerd energie partikeltje is. Misschien dat in de toekomst deze gecodeerde energie pakketjes zijn te ontleden en fysiek zichtbaar kunnen worden gemaakt. Dan zouden er pas echte spookverhalen ontstaan.


J.J.v.Verre


Literatuur:

              -De geraadpleegde literatuur is nog energetisch gecodeerd.



Geen opmerkingen: