maandag 2 september 2024

Wat is een aura nu eigenlijk?

 


                                         Liefdesmuziek op het strand

Een aura is een energieveld dat elk levend wezen omringt. Dit zou zichtbaar kunnen zijn bij mensen, dieren en planten. Dit energieveld wordt vaak omschreven als elektromagnetisch, doch volgens fysici kan een elektromagnetisch veld zichtbaar worden gemaakt met detectie technieken, maar bij deze aura energie is dit niet het geval. We moeten dus concluderen dat deze vorm van energie nog niet bekend is. Dit energieveld kan informatie bevatten over iemands emoties, stemming en algemene lichaamsenergie. Sommige mensen geloven dat je aura’s kunt zien door middel van meditatie of speciale technieken. Ik las laatst, dat je het zelf aura zien kunt oefenen met het volgende hulpmiddel: Een witte muur waar je naar kijkt en plaats je hand met gestrekte vingers een armlengte voor je ogen en staar nu naar je hand en tussen de vingers door. Nu zal zich rond de contouren van die vingers een witte uitstraling zichtbaar worden, het etherische lichaam genoemd. De non-believers van deze verklaring zeggen dat de witte uitstraling komt doordat het oog een nabeeld creëert. Een contrastzoom wordt dit genoemd, een ent optisch verschijnsel. Misschien is dit wel zo, maar laten we toch luisteren naar wat “auralezers” te zeggen hebben.

Een aura is een kwaliteit of gevoel dat een persoon of plaats lijkt te omringen of daaruit voortkomt. Zoals je kunt zeggen: Hij heeft een aura van autoriteit. Geoefende auralezers onderscheiden zeven verschillende niveaus in een aura. Het worden auralagen of auralichamen genoemd. Deze lagen corresponderen met de zeven chakra’s en kunnen als volgt worden beschreven:

-Lager etherisch lichaam. Deze laag zit het dichtste bij het fysieke lichaam en is verbonden met het wortelchakra. De kleur op dit niveau is meestal de eerste die je ziet als je iemand aura leest. Als de kleur troebel is, zegt dat iets over je verminderde algemene gezondheid, te veel spanningen en te weinig ontspanning.

-Emotioneel lichaam. Deze laag is verbonden met het sacrale chakra en wordt direct beïnvloed door je staat van emoties. Hoe feller de kleuren in deze laag, hoe gezonder en emotioneel in balans de persoon is. Als de kleur troebel en donker is, heeft de persoon zelfacceptatie en zelfliefde nodig.

-Mentale lichaam. Deze laag is verbonden met het zonnevlechtchakra. Dit auralichaam zou de bron zijn van je gedachten en ideeën. Als de kleur wazig is, heeft de persoon misschien moeite met helder, rationeel denken.

-Astrale lichaam. Deze laag is verbonden met het hartchakra, waar je liefde voor jezelf en anderen vasthoudt. Bij het ouder worden kan deze laag troebeler of geslotener worden. Als de kleur troebel is, zoekt de persoon een liefdevolle verbinding met vrienden en familie.

-Hoger etherisch lichaam. Dit niveau is verbonden met je keelchakra, waar je spraakvermogen vandaan komt. Als de kleur troebel is, heb je misschien moeite met spreken of het volgen van de waarheid.

-Hemels lichaam. Dit niveau is verbonden met het derde oogchakra, waar je intuïtie en paranormale vermogens vandaan komen. Als de kleur onduidelijk is, verlang je naar goddelijke liefde en spirituele begeleiding.

-Causaal of ketherisch lichaam. Dit niveau is verbonden met je kruinchakra, dat je verbinding met het universum om je heen vertegenwoordigt. Als de kleur troebel is, heb je een diepere verbinding met de goddelijke geest en een groter begrip van de patronen van het universum nodig.

Om aura’s te zien, moet je vaak je blik verzachten en vertrouwen op je perifere zicht. Om visuele aura’s duidelijker te zien, probeer je je blik te verzachten, bijna alsof je loenst, terwijl je je 30 tot 60 seconden op één plek concentreert.**

Sommige mensen kunnen aura’s zien als kleuren rond een persoon, wat vaak in verband wordt gebracht met een paranormale begaafdheid. Aura’s kunnen ook worden waargenomen door intuïtie of gevoeld worden als een bepaalde sfeer of energie die iemand met zich meebrengt. Ook het idee dat een aura kan veranderen afhankelijk van gemoedstoestand en gezondheid, wordt vaak genoemd. In het aura energieveld worden vaak kleuren in combinatie waargenomen. Soms worden deze kleuren in verband gebracht met de Chakra kleuren. De kleuren van aura’s worden vaak geassocieerd met verschillende emoties, persoonlijkheidskenmerken en energieën. De onderstaande kleuren welke veel voorkomen met hun betekenissen zijn:

-Rood: Staat voor energie, passie, kracht. Deze mensen zijn vaak avontuurlijk met een sterk karakter, een harde werker en vol levenslust. Rode chakra’s zijn verbonden met het wortelchakra.

-Oranje: Als kleur gerelateerd aan het tweede of sacrale chakra, dat is gekoppeld aan creativiteit en seksuele energie. Deze kleur symboliseert creativiteit, enthousiasme en sociaal gevoel. Deze mensen zijn vaak extravert, moedig en gevoelig. Een oranje aura ka ook een teken van stress zijn.

-Geel: Geel is de kleur van het zonnevlechtchakra, dat het zelfvertrouwen, eigenwaarde en innerlijke kracht herbergt. Staat voor een positieve instelling, een zonnig karakter, vrolijkheid, intellect, optimisme en vreugde. Mensen met een geel aura zijn vaak analytisch en hebben een goed gevoel voor humor, zijn vrolijk en optimistisch. Deze kleur aura kan ook zelfvertrouwen uitstralen.

-Groen: Groene aura’s zijn verbonden met het hartchakra, dat van invloed is op hoe je liefde geeft en ontvangt. In verband gebracht met liefde, genezing en balans. Mensen met een groen aura zijn vaak vriendelijk en zorgzaam, zelfverzekerd en houden van de natuur. Een troebele donkergroene aura kan een teken zijn dat je uit balans bent of je je jaloers of onzeker voelt.

-Blauw: Blauw is de kleur van de keelchakra, dat het vermogen om te communiceren en te luisteren regelt. Het is de diepste, de koudste en puurste kleur. Het wordt vaak beschouwd als de kleur van de spirituele wereld, van pure, blijvende liefde en onvoorwaardelijke genegenheid. Symboliseert rust, kalmte, sereniteit en zelfreflectie. Deze mensen zijn vaak wijs en behulpzaam, meelevend, intuïtief en communicatief sterk. Een troebele blauwe aura kan betekenen dat iemand moeite heeft om zichzelf uit te drukken.

-Indigo: Het indigo aura is verbonden met het derde oogchakra, dat aangeeft dat iemand zeer gevoelig, empathisch en intuïtief is.

-Paars: Paarse aura’s zijn verbonden met het derde oogchakra, dat weer verbonden is met wijsheid, eenheid en zelfkennis. Mensen met een violette aura kleur hebben vaak een aangeboren talent tot healing en hebben een sterke verbinding met de spirituele en goddelijke wereld. Soms wordt deze mooie donkere kleur als paarse aura kleur vermeld en staat dan voor verbeeldingskracht. Mensen met een paarse aura hebben vaak een sterke intuïtie en zijn idealistisch, empathisch, spiritueel verlicht en diep verbonden met anderen en het universum.

-Wit: De kleur wit is gekoppeld aan het kruin-chakra, dat ons verbindt met universele energie en eenheid. Als dit zichtbaar is kan het betekenen dat er sprake is van een verbinding met iets groters of hogers. Wit staat ook voor helderheid, zuiverheid, sneeuw, kou, vrede, elegantie, zwakheid, verlichting, geloof, glorie en redding. Soms kan wit worden geassocieerd met goedheid, onschuld en maagdelijkheid. Wit kan ook duiden op een nieuwe ziel of een zeer oude ziel die spiritueel gezuiverd is, het staat dan voor puurheid en spirituele verlichting. Een persoon met een troebele witte aura kan zich verward of richtingloos voelen.

-Zwart: Een zwarte aura kan betekenen dat je negatieve emoties ervaart, zoals depressie of verdriet, die je moeilijk los kunt laten. Ook kan het een teken zijn dat men lijdt aan een ziekte of verwonding die verband houdt met het lichaamsdeel dat met de aura correspondeert.

Het reinigen van je aura wordt aangegeven door middel van een op een chakra gebaseerde visualisatiemeditatie. Als voorbeeld kan men zich concentreren op het wortelchakra aan de basis van je ruggengraat. Stel je een rood licht voor dat je aan de aarde verankert. Bij het diep inademen visualiseer je dat een regen van goudkleurig licht van de zon, je lichaam overspoelt. Voel het warme gouden licht door je aura bewegen. Stel je een violet licht voor dat zich uitstrekt van je tenen tot aan je kruin, als een warme, beschermende deken. Dit violette licht heeft het vermogen om gaten in je aura te helen en je te beschermen tegen negatieve energie. Voel hoe deze gaten zich sluiten terwijl het licht je geest, lichaam en ziel heelt. Op dit punt is het reinigings- en genezingsproces gaande. Bij de meditatie worden snoeren doorgesneden, worden onzichtbare energie koorden geïdentificeerd, die aan andere mensen, plaatsen, objecten of situaties vastzitten en die uw energieveld kunnen vertroebelen. Op deze manier kan met behulp van visualisatiemeditatie deze belemmerende koorden worden doorgesneden en het aura worden gereinigd.**

Wetenschappelijk onderzoek naar het kunnen zien van aura’s wijst ook in de richting van synesthesie van de zintuigen. Synesthesie is een fascinerend neurologisch fenomeen waarbij de stimulatie van één zintuig automatisch een reactie in een ander zintuig oproept. Dit betekent bijvoorbeeld dat iemand kleuren kan horen, smaken kan zien of vormen kan proeven. Voor elk soort van zintuiglijke waarneming heeft ons brein een eigen gebied, waartussen verbindingen bestaan. Mogelijk dat synesthesie ontstaat doordat die hersenverbindingen op een andere manier worden gebruikt. Ook bestaat er de mogelijkheid dat iemand met synesthesie meer hersenverbindingen heeft dan iemand met een standaard brein. Synesthesie is te trainen en geeft een overlapping van zintuigen. Sommige mensen zien gevoelens in kleuren. Sommige componisten zien de muziek ook in kleur. Een componist die een nieuw muziekstuk van een collega componist beluisterde zei: Ik zou iets meer blauw in de vioolpartij doen en de componist van het stuk wist meteen wat hij bedoelde.

Bij het schrijven van deze beschouwing ben ik helaas niet verder gekomen in de geheimen van het aura lezen. Net zoals musici klanken in kleur kunnen waarnemen, kunnen aura lezers een disbalans in lichaam en geest waarnemen, welke zijn gekoppeld aan verschillende kleurschakeringen. Het blijft een boeiend item wat vooralsnog niet wetenschappelijk valt te verklaren. Onze huidige wetenschap heeft helaas nog niet de mogelijkheden om aura’s, bewustzijn, intuïtie en NDE’s energetisch goed te verklaren. Maar wat zou het dan kunnen betekenen als de wetenschap wel al deze verschillende energievelden kan detecteren? Blijft de spirituele filosofie dan steken in de wiskunde en zijn al die emotionele gebeurtenissen dan in een wiskundige formule te verpakken? Ik verwacht dat dit niet zo snel zal gebeuren, maar de ontwikkelingen van AI en de komst van kwantumcomputers bieden veelbelovende mogelijkheden voor het begrijpen van complexe systemen. Wat betreft bewustzijn en aura's, deze concepten zijn nog steeds grotendeels mysterieus en worden meer geassocieerd met filosofische en spirituele discussies. Hoewel AI en kwantumcomputers kunnen helpen bij het modelleren van hersenactiviteit en het begrijpen van bepaalde aspecten van het menselijk brein zullen zij nog geen antwoord kunnen geven op de vragen die met bovengenoemde energieën te maken hebben. We zullen moeten blijven denken in mogelijkheden, maar ook in vrijwel onmogelijkheden om het mysterie van het aura te begrijpen.


J.J.v.Verre.


Literatuur:

-Een Aura, Wikipedia.

-Aura betekenis, femkedegrijs.com.

-Hoe je de aura van iemand anders en je eigen aura kunt zien en interpreteren, Jennifer McVey en Cheyenne Main, www.wikihow.com, vertaling in Nederlands.**

-Aura beïnvloeden en gebruiken. Edwin Selij, 15 nov. 2012,hypnoseinstituutnederland.nl/aura-beinvloeden-en-gebruiken/.


Geen opmerkingen: